Natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta u 2022. godini

Povodom obilježavanja dana prihvaćanja Konvencije o pravima djeteta, Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je dana 7.10.2022. godine u Narodnim novinama (NN 117/22) natječaj za dodjelu „Nagrade za promicanje prava djeteta« u 2022. godini“.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike poziva fizičke i pravne osobe da predlože kandidate za Godišnje nagrade i Nagradu za životno djelo. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima čiji rad predstavlja trajan doprinos promicanju prava djeteta. Godišnje nagrade se dodjeljuju pojedincima i/ili grupi pojedinaca, za najznačajnija ostvarenja na različitim područjima promicanja prava djeteta u protekloj godini.

Nagrade se dodjeljuju s ciljem poticanja svih dionika u društvu da se uključe ili nastave u svojim nastojanjima podizanja svijesti o važnosti rada s djecom te u promicanju i zaštiti prava djece kao i s namjerom da se zahvali pojedincima i grupama za izuzetan rad s djecom te na promicanju i ostvarivanju prava djece.

Natječaj je otvoren do 24. listopada 2022.

 

Postupak dodjele nagrade uređen je Zakonom o Nagradi za promicanje prava djeteta (Narodne novine, broj: 96/03 i 33/05), a tekst natječaja nalazi se na poveznici:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/o8344468.html

Djeca oko globusa - ilustracija za stranicu Prava djeteta u 2022