Dom izvan doma

Centar za socijalnu skrb Novska, zajedno s Centrom za pružanje usluga u zajednici Lipik partner je Gradu Novska na projektu „Dom izvan doma“.

Od 1. travnja 2021. u sklopu projekta pruža se usluga poludnevnog boravka u prostoru u Novskoj, na adresi Trg Đure Szabe 7, a koji je u potpunosti opremljen EU sredstvima iz ovoga projekta. Projektne aktivnosti s ciljnom skupinom provodi koordinator dnevnih aktivnosti, zaposlenik Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik.

Korisnici usluge su djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mladi s problemima u ponašanju i djeca s teškoćama u razvoju, a koji se nalaze u tretmanu Centra za socijalnu skrb Novska.

Detaljnije u projektu te terminima sastanka u nastavku te na web stranici: https://domizvandoma.com/

 

Naziv projekta: Dom izvan doma UP.02.2.2.06.0404

Nositelj projekta: Grad Novska

Partneri u projektu: Centar za socijalnu skrb Novska i Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik

Ukupna vrijednost projekta: 1.402.032,59 kn  (iznos EU potpore 100%)

Program projekta: Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Fond: Europski socijalni fond

Trajanje: 6.4.2020. – 6.4.2022.

Cilj projekta: Unaprijediti socijalnu uključenost djece i mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi i pomirenje poslovnog i obiteljskog života razvojem učinkovitih socijalnih usluga u zajednici na području grada Novske.

Aktivnosti: Uspostavit će se prostor za poludnevni boravak koji će omogućiti djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi, članovima obitelji djece i mladih, te stručnjacima koji rade s pripadnicima ciljnih skupina dnevno obitavanje u uvjetima udobnog, sigurnog i mirnog okruženja.

logotipi sudionika projekta